Waar staan we voorWelkom in ons Kraaiennest!


’t Kraaiennest is de gemeentelijke basisschool van Grembergen voor alle kinderen (van 2,5 jaar tot 12 jaar).  Je vindt onze school in een rustige buurt omgeven door veel natuur.


Daarnaast is 't Kraaiennest het kloppend hart van de buurt en het verenigingsleven. Bewoners van alle leeftijden ontmoeten er elkaar in onze sportzaal en cafetaria. Jong en oud ontplooit er zijn talenten. Zo groeit onze school uit tot een echte brede school.


Onze kinderen zijn onze toekomst.

Zij houden de sleutel van de samenleving van morgen in de hand. Daarom is goed onderwijs zo belangrijk. 

Elk kind is leergierig en goed onderwijs speelt daarop in. Het prikkelt de verbeelding en houdt de verwondering gaaf.

Het is niet altijd gemakkelijk om kinderen geboeid te houden. En toch slagen we daar in! Hoe? Wel, eerst en vooral door de leerkrachten, stuk voor stuk enthousiaste, energieke persoonlijkheden met passie voor hun vak. Maar ook door de verplichte leerstof zoveel mogelijk op een boeiende, aantrekkelijke manier in te vullen. Niet altijd in een klaslokaal, maar bijvoorbeeld in het bos, bij een boer of aan zee. Of door de leerlingen zelf het antwoord op een vraag te laten opzoeken op iPad, computer.


Je kind kan meer dan je denkt. 

Nee, dit is geen mooipraterij, het is werkelijk zo. Meer nog: het kan meer dan het zélf denkt. En dat is wat onze leerkrachten trachten mee te geven. Natuurlijk loopt niet altijd alles van een leien dakje. Maar het is op zulke momenten dat onze leerkrachten het creatiefst uit de hoek komen. Hoe ze dat zo goed kunnen ? Gewoon omdat ze zichzelf zo vaak bijscholen om op die manier de kinderen beter te kunnen bijstaan in hun ontwikkeling. Door gebruik te maken van muziek, drama, beeld en beweging, bijvoorbeeld. Of door gezamenlijke projecten uit te denken, zoals bijvoorbeeld “Een schat aan letters”


Elk kind gelijke kansen zodat het met plezier naar school gaat.

Weet je nog, toen je zelf kind was? Hoe overweldigend het was, al die kinderen op de speelplaats ? En daartussen moest je dan je eigen plaats vinden. Ook nu nog is dat een hele opgave voor je kind. Want verdraagzaam omgaan met elkaar, dat moet je leren. Net als omgaan met kritiek, je gevoelens uiten, afspraken maken en die naleven. In ’t Kraaiennest neemt dat leerproces een belangrijke plaats in. Is je kind wat verlegen? Of perfectionistisch? Door het in functie van zijn persoonlijkheid te laten meewerken aan groepsprojecten of juist individuele opdrachten mee te geven, scherpen we zijn zelfvertrouwen aan. In dezelfde optiek pakken we elke vorm van pestgedrag aan individueel en vertrouwelijk, op basis van een eerlijk gesprek, maar zonder iemand met de vinger te wijzen. Alleen zo ontwikkel je begrip en respect voor elkaar.

Een leerling vindt desondanks niet meteen zijn draai? In overleg met de ouders zoeken de zorgcoördinator en het team samen naar de beste aanpak. Want elk kind moet gelijke kansen krijgen zodat het met plezier naar school gaat.


Wil je graag op een doordeweekse schooldag de sfeer komen opsnuiven in ons Kraaiennest? Dat kan na een telefoontje op het nummer: 052/21 28 95.


Tot binnenkort!